Crispy makrell, kremet salat og dillpoteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når sommeren er på hell, er makrellstimen også. Utover høsten inneholder den noe høyere fettinnhold, så skyndt deg å sikre herremåltidet før den blir for fet.

Makrell er sommerminner. Minner om steikeosen som satt seg i veggene. Fantastisk å grille, steke, sylte eller til sushi. Denne gangen laget jeg klassisk, sprøstekt makrell med kremet salat. På med kjøkkenvifta og nyt.

  • 2 personer
  • 2 stk makrell
  • Dijon sennep
  • Frisk dill
  • 2 sshvetemel
  • Salt og pepper
  • Litt revet sitronskall
Rens fisken. Fyll gjerne med hakket dill og sennep. Bland mel, salt, pepper og revet sitronskall, før du vender i fisken. Stekes i godt smør og olje på middels varme i ca. 4 minutter på hver side.

 

Dillpoteter
  • 4 stk nypoteter
  • 0,5 stk rødløk
  • 1-2 ss Dijon sennep
  • Finhakket frisk dill og gressløk
  • Salt og pepper
  • 1 ss godt smør eller olivenolje
  • Litt sitronsaft
Kutt potetene i båter. Kok møre i lettsaltet vann. Bland finhakket rødløk, urter og øvrige ingredienser sammen med de varme potenene. smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Kremet hjertesalat
  • Litt hjertesalat eller romanosalat
  • Sitronsaft
  • En klype sukker
  • Ca. 1 dl rømme
  • Finhakket gressløk
Dressingen holder seg godt på disse kraftige salatbladene. Bland igrediensene og ha i salat. smak til med mer sitron eller sukker.

Legg igjen en kommentar