Når sommeren er på hell, er makrellstimen også. Utover høsten inneholder den noe høyere fettinnhold, så skyndt deg å sikre herremåltidet før den blir for fet.
Makrell er sommerminner. Minner om steikeosen som satt seg i veggene. Fantastisk å grille, steke, sylte eller til sushi. Denne gangen laget jeg klassisk, sprøstekt makrell med kremet salat. På med kjøkkenvifta og nyt.
- 2 personer
- 2 stk makrell
- Dijon sennep
- Frisk dill
- 2 sshvetemel
- Salt og pepper
- Litt revet sitronskall
Rens fisken. Fyll gjerne med hakket dill og sennep. Bland mel, salt, pepper og revet sitronskall, før du vender i fisken. Stekes i godt smør og olje på middels varme i ca. 4 minutter på hver side.
Dillpoteter
- 4 stk nypoteter
- 0,5 stk rødløk
- 1-2 ss Dijon sennep
- Finhakket frisk dill og gressløk
- Salt og pepper
- 1 ss godt smør eller olivenolje
- Litt sitronsaft
Kutt potetene i båter. Kok møre i lettsaltet vann. Bland finhakket rødløk, urter og øvrige ingredienser sammen med de varme potenene. smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Kremet hjertesalat
- Litt hjertesalat eller romanosalat
- Sitronsaft
- En klype sukker
- Ca. 1 dl rømme
- Finhakket gressløk
Dressingen holder seg godt på disse kraftige salatbladene. Bland igrediensene og ha i salat. smak til med mer sitron eller sukker.