Sesonger

IMG_6793Jeg tror på sesonger

Et sesongpreget kjøkken betyr å få mest mulig ut av råvarene som hører til årstiden. Naturen har allerede bestemt hvilke smaker som passer best til hver årstid. Gled deg over alt som er friskt og fristende.

VÅR
Våren byr på bladgrønnsaker og deilige sprø salater. Nå kommer aspargesen og bønner. Dampes med smør og en klype salt. Nydelig.
Kjøp urter i store bunter hvis du får tak i det.  Den rene, friske smaken skuffer aldri.
Lag opp deilig basilikumpesto som du kan ha glede av i ukedagene.

SOMMER
Sommeren er tiden vi virkelig forbinder med ferske råvarer. Da er tiden her for å frotse på grønnsakstorget.  Grillen står klar og iskalde drinker er for hånden. Dette er sengen som er til for å nytes. Sommerens matlaging handler om flotte råvarer som er enkle å tilberede. Helt uten stress.
Frodige steinfrukter  og bær. Eksotiske frukter og herlige ingredienser. Sørg for at du alltid har en god olivenolje, eddiker, oliven og kapers. Fyll kjøleskapet med gode salatingredienser.

HØST
Når de første gylne bladene kommer til syne på trærne, og et et kjølig drag i den friske morgenluften. Da vet vi at de kjølige måneden er på vei. Da trenger vi varmende næringsrik mat. Dette er årstiden da alle de deilige råvarene høstes inn. Sopp, auberginer, rødbeter og gresskar. Lag fyldige grytreretter og finn fram pleddet.

VINTER
Vinteren er den tiden i året vi tar i bruk de store grytene. Men du trenger likevel ikke bruke timesvis på kjøkkenet. Selv om det enkelte ganger er hyggelig å oppholde seg forran grytene og tilberede et langsomt festmåltid.  Kraftige biffer og fyldige sauser. Luftig potetstappe eller spicy couscous. La steketermometeret avgjøre når maten er klar. Trekk opp en varmende rødvin og gled deg over det beste vinteren har å by på.

Reklamer

4 kommentarer Legg til din

  1. Anonymous sier:

    Gøy, Tone! Dette blir bra. Fine bilder:)

  2. JB sier:

    Awesome blog! 🙂 Everything looks amazing! 🙂

  3. Anonymous sier:

    For en lekker side ! WOW.mvh Anne

  4. Takk for så himla koselige tilbakemeldinger, skjønne lesere:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s