Høstgryte med storfekjøtt

gryte hoved

Høsten er kommet for fullt på Sørlandet, og butikkene bugner av lokale grønnsaker.
Når dagene og kveldene blir mørkere, lufta blir kaldere, er det godt med mat som virkelig varmer.
Jeg snakker om one pot wonder. Mat som lager seg selv, og smaker himmelsk. Dette kan alle få til!
Det eneste du trenger er grønnsaker, kjøtt, og en tykkbunnet gryte. Ha alle ingrediensene i gryta, varm opp, og sett i ovnen. I mellomtiden kan du ta søndagsturen, husvasken, eller ligge på sofaen.


1,5 kg storfekjøtt av høyrygg eller bog
10 sjalottløk, skrelt og delt i to
4-6 gulrøtter, skrelt og delt i store biter
1,5 kg små kokefaste poteter. Med skrell
8 hvitløksfedd, skrelt hele
1 stort laubærblad, eller 2 små
500 gr hakkede tomater på boks
1 liter oksekraft
2 ss balsamicoeddik
4 ss mel
Salt og pepper

Bruk en stor tykkbunnet gryte. Gjerne en jerngryte.  Jeg bruker Le Creuset 4,2 liter. Den passer perfekt til denne oppskriften.
Starte med å skrelle, kutte og klargjøre alle ingrediensene. Sett ovnen på 150 grader.
Ha i kraft, eddik, hakkede tomater i gryta. Ha i melet og rør godt ut. Litt salt og pepper. Tilsett resten. Kjøtt, poteter, gulrøtter, løk, hvitløk og laubærblader. Kok opp på plata, og sett midt i ovnen.
La stå i 2,5 time.
Server gjerne med godt brød og tyttebærsyltetøy. Mer trenger man ikke.

gryte1

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s