Chips av rotgrønnsaker

 

chips1

Dette er farlig god kosesnack. Og det beste av alt, det er høstens grønnsaker!
Bruk det du måtte ønske av rotgrønnsaker, men jeg kan anbefale deg i å bruke alt av beter, pastinakk og søtpotet.
Kuttes løvtynne med skall, på en mandolin, eller om du har et annet egnet redskap. Siden grønnsakene inneholder en del vann, bør de lufttørke litt på et kjøkkenhåndkle eller papir. Da slipper man at det blir fyrverkeri i frityroljen.

Friter litt og litt av gangen, så slipper man at de klistrer seg til hverandre. Følg nøye med slik at de ikke blir brent. Steketiden for hver grønnsak vil variere, så det er lurt å steke samme type sammen. Legges over på kjøkkenpapir, strø over flaksalt og nyt.

Visste du at…
Om du ikke bruker en frityrkoker ,kan du sjekke temperaturen på oljen ved å dyppe en tresleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok.
Pass på å ha et lok i nærheten, dersom oljen skulle bli for varm og begynne å brenne. Sett på lokket!

chips2chips3

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Maria U sier:

    Dette ser helt fantastisk ut!!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s