Sprø butterdeig med rødløkskompott

IMG_7921

Disse små munnfullene er svaret på et vellykket tilskudd på bufeeten, venninnekvelden eller frokosten din. Enten om du vil lage varianten med egg, eller kun med litt rødløkskompott og ost, er dette kjempefint å lage til mange sultne gjester. Både store og små vil elske disse sprø herlighetene.

Sprø butterdeig med rødløkskompott 

Oppskriften gir 8 terter

  • 4 plater butterdeig frosne
  • 2 stk rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 200 gr god ost
  • 1 ss frisk timian
  • 1 egg, til pensling
  • Litt honning, kan sløyfes

Skjær løken i tynne skiver. Fres løken et par minutter i smør. Den skal bli myk, men ikke få noe særlig farge. Dryss på sukker og tilsett eddik. La løken småputre til væsken har fordampet og løken er myk. Bland inn timianblader og smak til med salt og pepper.

Tin butterdeigsplatene. Del hver plate i to. Bruk spissen på kniven og lag et spor langs med alle sidene, ca. 1 cm fra kanten. Prikk midten med en gaffel og legg bunnene over på et stekebrett med bakepapir. Pensle den markerte kanten med egg.

Fordel rødløkskompotten på midten av bunnene. Skjær osten i skiver og fordel skivene oppå løken. Drypp til slutt litt honning over osten og stek tertene gylne ved 215 grader i ca. 15 – 20 minutter.

IMG_7908 Varianten med egg og bacon
Legg på to skiver bacon og pass på at de ikke ligger på den penslede kanten. Stek terten ved 200 grader i ca 15 minutter, eller til baconet er stekt og butterdeigen har blitt pent gyllen. Nå skal kanten ha hevet seg i forhold til midten. Senk temperaturen på ovnen til 180 grader.

Knekk egget i en liten kaffekopp og hell det forsiktig over i terten. Bruk to egg hvis eggene er små. Sett terten tilbake i ovnen, la den steke videre i ca 5 minutter til eggehviten har stivnet og blitt hvit.

Advertisements