Sennepsild med eple

IMG_7995Å lage sin egen versjon av sennepsild er ikke vanskelig. Jeg lever litt etter ta-hva-du-liker-prinsippet. Og det pleier å funke. Denne gangen har jeg testet med eplebiter. Noe som er fantastisk friskt og godt. Takk Enestående mat-bloggen for inspirasjon! Så om du liker søt eller sterk sennep, grov eller fin, er det bare å prøve å smake seg fram.

  • 2 ss grov søt sennep
  • 1 ss Dijonsennep
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ss eddik 7%
  • 1,5 ss solsikkeolje eller raps
  • 2 ss lettrømme
  • 2 ss finhakket dill
  • 1 klype salt
  • 1 klype grovkvernet pepper
  • Litt eplebiter – helst grønne
  • 0,5 rødløk, finhakkes
  • 100 gr sursild i små biter

Bland alle ingrediensene. Rør forsiktig inn eplebiter og sild til slutt. Smak til med evt mer salt og pepper. Ha over i små rene glass. Settes kaldt. Her servert på en nybakt skive valnøttbrød.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s