Ribberull

IMG_7870

Enklere måte å lage mat på finnes nesten ikke. Mange vegrer seg så for å lage ribbe. Blir svoren sprø i år, svir vi sausen, osv. Men kan du lage denne varianten av ribbe, vil juleribba også gå som en lek. Framgangsmåten og stekinga er nesten det samme. Det som er litt gøy med ribberull, er at du kan lage den litt før jul, og fylle den med hvitløk og urter. Eller kanskje lage den uten fyll, og servere den som tradisjonell ribbe på julaften.

  • Tynnribbe
  • Hvitløk
  • Salt og grovkvernet pepper
  • Frisk timian
  • Saltbakte Amandinepoteter. Klikk HER for oppskrift
  • Rosenkål
  • Rødløk
  • Svisker

Begynn med å skjære svoren i riller. Da blir det ekstra lett å kutte fine stykker når du skal servere.  Gni ribba inn med salt og pepper.  Både på utsida og innsida. Fyll med rikelig finhakket hvitløk og frisk timian. Her kan du selvfølgelig bruke hva du har lyst til. Så ruller du sammen hele ribba fra langsida. Her kan det være lurt å være to til å binde og holde. Knyt sammen ribberullen med bomullstau. Nå er den klar til steking.

Sett en stekerist i bunnen på en langpanne, slik at ribba kan ligge oppå og at fett kan renne ned i langpanna. Hell i en skvett kokende vann og noen biter gulrot, hvitløk og en halv rødløk. Dette gir god smak på stekeskyen du kan bruke i sausen.
Dekk hele langpanna og ribba med aluminiumsfolie. Stek i forvarmet ovn på 220 grader i 3-4 timer avhengig av størrelsen på ribba). Ta av folien halvveis i steketiden. Følg så med på at svoren ikke blir svidd. Evt, sett på grillen for å få svoren ekstra sprø.

Ta ut kjøttet og la hvile i minimum 10 minutter før servering.
Som tilbehør kan du steke rosenkål, svisker og rødløk. Ha litt av stekeskyen fra ribba i stekepanna, så får du nydelig smak på grønnsakene.
Jeg brukte rødvinsaus fra Jacobs. Tilsatte stekeskyen fra ribba, pluss litt finhakket timian. Enkelt og greit.

IMG_7885

Advertisements