Hjemmelaget karamellpudding

 karamell2
Karamellpudding er tradisjonsmat. Jeg har tro på disse tradisjonene….
Mange andre også, selvfølgelig, men tadisjoner i matveien er viktig å videreføre. Slik som karamellpudding. For mange hører karamellpudding til i julen og høytider, men hvorfor ikke overraske litt i helgen?
Tar litt tid å lage, men resultatet er så verdt det!
 • 2 dl sukker til karamell
 • 6 dl melk
 • 3 dl kremfløte
 • 5 ss sukker
 • 8 stk egg
 • 1 stk vaniljestang

Smelt 2 dl sukker i en stekepanne mens du rører godt til tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (ca. 1,5 l).
Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen + innholdet i den. Avkjøl.
Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt.
Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formen, stek den i ovn på 120 °C, ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv. Avkjøl.
Server med pisket krem.
karamell1

Reklamer

4 kommentarer Legg til din

 1. Påsan sier:

  Ikke bruk kremfløte, da blir den altfor tung. Bruk kokkens tips: 1 boks Vikingmelk sammen med lettmelk (ikke kok). Det fungerer helt suverent. Hemmeligheten er at vannet ikke skal boble/syde, da blir det piper. 200 grader i 10 minutter og 1,5 time i 160 grader. Hilsen mangeårig karamellpuddingkokke

 2. Anonymous sier:

  Sil egg/melk-massen før du har den i formen(e). Da får du bort evt. eggeskallrester og eggehvite som ikke har løst seg opp.

 3. Anonymous sier:

  Jeg bruker 1 del fløte til 2 deler H-melk i min pudding, da blir den tykk og fin. Det er også unødvendig å søle til stekepannen med knekk/karamell. Bare hell sukkeret rett i brødformen og sett den på platen, så karamellen lages rett i formen. Liker heller ikke å bruke vaniljestang for det er vanskelig å få silt ut alle vaniljefrøene etterpå og puddingen får svarte prikker. Vaniljeessens fungerer godt! Jeg synes 1,5 timer på 160 grader i ovnen hørtes lenge ut, jeg pleier å steke min på 125 grader i ca 1time og 15 min, men da er det viktig å ha en dyp ildfast form til vanbadet slik at vannet står helt opp til kanten av puddingformen. Litt vann i bunnen fungerer ikke! Jevn varme er trikset!

 4. Anonymous sier:

  Vaniljefrøene kan med fordel være i puddingen. Det viser at det er brukt ekte vaniljestang, og i tillegg smaker det mye bedre enn essens!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s