Juletapas

IMG_7863

Førjulstida er herlig, men kan fort bli fylt med stress og man skal rekke så mye. Det er ekstra hyggelig å kose seg litt ekstra i helgene før jul og tjuvsmake på det gode vi har i vente. Skal du ha gjester på juleverksted, er dette en liten munnfull som metter litt før neste måltid kommer på bordet.

  • 1 pk Medisterkaker (valgfritt)
  • 1 stk Julepølse
  • trespidd
  • 2 stk epler
  • 2 stk pærer
  • smør
  • 3 ss sukker
  • 1 stk stjerneanis
  • 3 ss vann
  • svisker
  • søt sennep

Del medisterkaker og pølser i biter og stek i en stekepanne med godt smør.
Kok inn 2 ss sukker og vann sammen med en stjerneanis til lake, og la svisker trekke i denne.
Karamelliser eple og pærebiter i 1 ss sukker og 1 ss av sukkerlaken med svisker i en annen stekepanne.
Tre så biter av frukt, medisterkaker og pølsebiter på spidd og server toppet med svisker og søt sennep, eller ha det ved siden av.

IMG_7866

Pepperkaker med blåmuggost

Bruk litt av julebaksten
Skjær fine skiver av god blåmuggost og topp med karamellisert eple og pære fra forrige oppskrift. Herlig!

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s