Juleskum

IMG_7967

Dette er farlige saker. Jeg kan med hånda på hjerte si at denne bør du lage dobbel porsjon av, skal andre i huset få glede av den og. Hver gang jeg skal hente noe i kjøleskapet, tar jeg meg en liten bit. Og vips – tomt.

  • 4,5 dl sukker
  • 1,5 dl melis
  • 1,5 dl kaldt vann
  • 1 eggehvite
  • 2 ts skikkelig vaniljesukker eller essens
  • 1,5 dl kokende vann
  • 2 ss gelantinpulver eller 4-5 plater
  • 250 gr kokesjoko
  • 1-2 pk kokosmasse

Bland vann, melis, sukker, eggehvite og vanilje i en miksebolle. Løs opp gelantin i det kokende vannet. Tilsett gelantinblandingen i en tynn stråle mens du pisker. Pisk videre for 20 minutter, og blandingen blir luftig og glatt.
Kle en dyp stekeplate med alu-folie. dekk bunnen med kokosmasse. Fordel skummet utover, og strø kokos på toppen til slutt. La stå kaldt.
Når skummet har stivnet, skjærer du firkanter og dypper snittflatene med smeltet sjokolade. Dette kan bli litt av ett kliss, så om du velger å dyppe alt i kokos, er det helt fint. Prøv deg fram. Det er verdt det.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s