Julepannacotta

IMG_7937Dette er en av de beste pannacottaene jeg noensinne har smakt. Kremete og fin i konsistens, og med smak av jul. Går rellativt kjapt å lage og trenger ikke steking. Det liker jeg. Bruk gjerne dette som en grunnoppskrift for vanlig pannacotta. Da dropper du bare julekrydderiene.
6 personer

  • 4 1/2 stk gelatinplater
  • 2 vaniljestenger
  • 2 kanelstenger
  • 1 stjerneanis
  • 3 nellikspiker
  • 7,5 dl kremfløte
  • 2,5 dl sukker

Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Vaniljestangen snittes og skrap ut frøene. Varm opp fløte, sukker, vaniljefrø og resten av julekrydderet. La syde i 1 minutt. Må ikke koke.
Sil av vaniljestenger og julekrydder. Sett gryta til side. Klem vannet av gelatinen og rør inn i fløten.
Hell blandingen over i små glass eller former og avkjøl i kjøleskapet i minst tre timer.

Server med frisk frukt. Eller en bærcoulis av jordbær, bringebær eller pasjonsfrukt. Miks sammen bær og sukker med en stavmikser e.l i 1 minutt. Sil gjennom en finmasket sil  – hensikten er å unngå de bitre bærsteinene.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Anonym sier:

    NYDELIG PANNACOTTA.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s