Den beste rødkålen

IMG_7935Rødkål hører til julematen. Enten om jeg lager ribbe eller and, fortjener dette fantastiske tilbehøret sin plass på bordet. Denne varianten har jeg laget med litt ekstra julekrydder og en god skrett rødvin. Dette gir rødkålen god fylde. Akkurat sånn jeg vil at vintermat skal være. Server gjerne kald til brødmaten også.

  • 1 liten rødkål eller en halv stor kål
  • 2 epler
  • 5 dl rødvin
  • 2 dl rødvinseddik
  • 5 dl appelsinjuice
  • 1 dl rosiner
  • 4 nellik
  • 1 kanelstang
  • 1 rødløk
  • 100 gr andefett, ribbefett eller meierismør
  • 5 dl kyllingkraft
  • Salt og pepper
  • Sukker

Kutt rødkål i fine strimler. Epler kuttes i terninger, og blandes med kål, rosiner, eddik, vin og krydderet. Sett til marinering i minst 1 time.
Kutt rødløken i terninger eller ringer, og fers blankt i fettet eller smøret. Tilsett den marinerte rødkålen med all kraft og vin som følger med.
Kok opp og la koke sånn at du får en jevn fin masse. Smak til med salt, pepper og sukker.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s