Biscotti med lime og pistasj

IMG_7472

Å lage biscotti er en lek. Du kan fylle de med hva du måtte ønske. Sjokoladebiter, nøtter, rosiner eller dyppe dem i sjokolade. Fine å ha i tursekken eller dyppes i kaffen. Oppbevar dem i en kakeboks eller i fryseboksen. Biscotti stekes vanligvis i to omganger (jf. «bi» i biscotti betyr «to»). Men jeg synes de er bedre når jeg steker dem kun i en omgang.

  • 100 gr mandler
  • 100 gr pistasjnøtter
  • 3 eggeplommer
  • 250 gr sukker
  • 3 ss vaniljesukker eller vaniljeessens
  • 3 eggehviter
  • 1 klype salt
  • Skallet av 1-1,5 lime eller sitron
  • 400 gr hvetemel, eller mer
  • 1,5 ts bakepulver

Hakk nøtter grovt. Rist dem i tørr stekepanne. Sett til side. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til en glatt røre.
Pisk eggehvitene og 1 klype salt, stive. Hvelv forsiktig inn marengsen i eggekremen. Bland i nøttene, siktet mel, limeskall og bakepulver. Du skal nå få en passe fast deig. Hvis ikke tilsetter du litt mer mel.

Lag tre flate brød på bakepapirkledd stekeplate. Ca 2 cm høy og 6 cm bred.  Stekes midt i ovnen på 175 grader, 25-30 minutter.
Ta ut av ovnen og skjær kjapt opp skråkuttede biter. La avkjøle på rist.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. BoohYahYummy sier:

    Hei hei! De så veldig gode ut! Men jeg har et spørsmåll, hvordan skal konsistensen være? Litt sånn crispy?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s