Green curry – ny uke

IMG_7485

Jeg lagde denne smakfulle retten på under ett kvarter. Og det kan man jo leve med. Spesielt i ukedagene, når man har alt for liten tid til både middagslaging og handling. Men selv om man har liten tid, betyr ikke det at man må spise dårlig mat av den grunn.

En grønn curry skal bestå av kokosmelk, koriander, ingefær og det kjøttet du liker best. Grønn curry paste kjøper man på asiabutikk. Og på noen velassorterte matbutikker. Det er en konsentrert krydderpasta som du tilsetter i kokosmelka. Den kan være ganske sterk, så pass på at du ikke tilsetter for mye første gangen.

Jeg varierer mellom kylling og fisk. Så denne gangen brukte jeg laks og steinbitt. Serverte med godt brød som var nydelig å dyppe i suppa.
Noen liker å ha en liten bolle med ris ved siden av også. Det bestemmer du selv.
Så her skal du få en enkel oppskrift. Både på hvordan du enkelt kan lage din egen curry krydderpasta, og hvordan du lager retten med krydderet du kjøper ferdig i butikken.

Nok til 4 porsjoner

  • 600 gr fast fisk. Eks. laks og steinbitt
  • 1 grønn paprika
  • 1 vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 cm revet ingefær
  • ½ rød chili
  • ½ rødløk
  • 1-2 ts grønn curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss salt soyasaus
  • 1 ss fiskesaus. (Nam pla)
  • 1 bunt frisk koriander
  • ½ lime

Finhakk rødløk, hvitløk, chili og vårløk. Paprika i staver. Ha over ien gryte med ingefær og curry-paste. Fres blankt. Tilsett så kokosmelk, soyasaus, fiskesaus og saften fra lime. Kok opp og tilsett fisken. Trekk til side. La trekke i 5 minutter. Server i store skåler med rikelig hakket koriander og godt brød.

Hjemmelaget curry paste

  • 2 sitrongress (om du ikke får tak i ferske, kan du bruke dem som finnes på glass)
  • 1 – 2 grønne chili
  • 3 hvitløkfedd
  • 1 tommelstor bit frisk ingefær
  • 1/2 ss knuste korianderfrø
  • 1 ss knust spisskummen (cumin)
  • 1 ss sukker
  • 3 limeblader eller revet skall av 1 lime
  • 2 1/2 dl hakket frisk koriander

Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset, fjern stilken på limebladene. Del chilien på langs og skrap ut frøene (ønsker du en veldig sterk curry lar du frøene være). Hakk opp sitrongress, hvitløk, ingefær og chili. Ha det over i en hurtigmikser og tilsett krydrene. Kjør det sammen til en jevn tykk krydderpasta, tilsett evt. litt av kokosmelken.

Advertisements