Indisk gryte med creme fraiche

IMG_9028.JPG

Hjemmelaget indisk mat får de fleste til å dåne.

Det er så ufattelig godt og enkelt. Har du de rette krydderne, er du klar for en kulinarisk reise til de fjerne strøk – midt i uka.
Denne enkle varianten av en masala, har jeg laget med creme fraiche.
Server gjerne med kylling, finhakket koriander og godt brød.

4 personer
4 stk kyllingfilet
1 gul løk i ringer
2 fedd hvitløk
2 ts madrass curry pulver ( indisk karry)
2 ts garam masala
2 ts paprikapulver
2 ts korianderpulver
1-2 ts kardemomme
1 ts chilipulver
Salt og pepper
1 dl vann eller saften fra 1 boks ananas
2 bokser creme fraiche

Kutt løken i ringer. Finhakk hvitløk og fres blankt i en gryte med litt olje. Mål opp alt krydderet og tilsett. Rør godt inn i løken. La krydderet «svi» seg litt til duftene sprer seg i kjøkkenet…
Tilsett så resten av ingrediensene. Blir retten for tykk, sper du med mer vann eller ananasjuice. Smak til med salt og pepper. La putre men du steker kyllingen. Ha den ferdigstekte kyllingen sammen med sausen.
Server med finhakket koriander, brød, ris og salat. Klikk HER for oppskrift på nydelig asiatisk salat

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Maren sier:

    Hei! Hvor kjøper du madrass curry pulver og garam masala? 🙂

    1. Anonym sier:

      Heisan. Jeg kjøper disse krydderne på asiabutikk. Vet at Søstrene Grene også har gode krydderblandinger. Lykke til:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s