Verdens beste smuldrepai

bilde (4)Det lakker og lir mot slutten av en nydelig sommer og det er begynnelsen på høsten. Mange skal sylte bær og epler skal inn fra hagene. Jeg har ikke en gang eplertre, men gjør så godt jeg kan for å lage noe av det beste jeg vet. Eplepai. Eller smuldrepai som noen liker å kalle det. Virkelig enkelt og kjapt å lage. Server rykende varm med is, og vips så er hele kaken borte…

  • Epler
  • Kanel og sukker
  • 1 1/2 kopp hvetemel
  • 1 kopp sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1/2 kopp smør
  • Hakkede mandler. Gjerne pistasj eller valnøtter og

Hvis du har tid, kutter du opp eplene i små biter, og blander med rikelig kanel og sukker kvelden i forveien, eller i god tid før du skal lage kaka. Legg de i en pose, og bland godt.

bilde (3)Et godt tips kan være å lage flere poser når du først er i gang. Legg de på frysen, så har du til nydelige eplekaker litt sånn utover høsten.

Bland så resten av ingrediensene til deigen. Den skal være veldig smuldrete. Smør en paiform og ha i eplebitene, og fordel deigen fint over. Ha til slutt over hakkede nøtter, kanel og sukker.
Vil du ha litt mer smør over, tilsetter du ca en halv kopp smelta smør.
Stekes på 200 grader, midt i ovnen, 30 minutter.

Advertisements