Brownie med Oreokrem

oreo1
Denne kaken er så FARLIG god, at skal man ikke spise opp alt selv, så inviter en bataljon for å hjelpe deg. Det gjorde jeg. Med hånden på hjertet kan jeg si, at dette må være en av de beste browniekakene jeg har laget. Superenkel oppskrift som går relativt kjapt å smelle sammen. Det eneste er er at kaken må helst stå i kjøla ei natt for at kremen skal sette seg. Oppskriften kan sikkert virke kjent for noen. Den er hentet fra Lise Finckenhagen. Jeg har kun justert ett par småting. Jeg skal heretter lage denne kaken både med og uten krem. To kaker i en og samme oppskrift. Perfekt!

BROWNIE Grunnoppskrift

  • 250 g mørk sjokolade, hakket
  • 250 g smør
  • 5 egg
  • 400 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
OSTEKREM MED OREOKJEKS

  • 200 g hvit sjokolade, hakket
  • 400 g Philadelphiaost (eller annen nøytral kremost)
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang (frøene) eller 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 gelatinplater
  • 100 g Oreokjeks, grovt hakket

Sett ovnen på 165 grader.

Smelt smøret forsiktig i en kasserolle. Ta kasserollen vekk fra varmen og tilsett den mørke kokesjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen smelter. Det går også fint å smelte både sjokolade og smør sammen i mikoen.

oreo3Visp sammen egg og sukker med håndmikser eller kjøkkenmaskin i en stor bolle. Ha i sjokoladeblandingen mens
du rører hele tiden. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og rør til alt er godt blandet. Kle en liten langpanne (ca 25×30 cm) med bakepapir og hell røren i formen og fordel den jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter. Kaken skal forstatt være litt rå i midten. Avkjøl kaken.

Når brownien er helt avkjølt kan du sette i gang med ostekremen. Ta tak i bakepapiret og løft brownien ut av formen. Kle formen med et nytt bakepapir og legg brownien tilbake i langpannen, med «stekeskorpen» ned.

Ha den hvite sjokoladen i en bolle som tåler varme. Sett denne oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse. Dette kan også gjøres i mikroen.  Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha Philadelphiaost, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen (splitt den i to på langs og skrap ut frøene) i en bolle og visp det sammen til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ca. 2 ss varmt vann. oreo2Ha gelatinblandingen sammen med sjokoladeblandingen oppi ostekremen, og rør godt sammen. Vend de grovt hakkede sjokoladekjeksene inn i ostekremen, og bre kremen jevnt over brownien. La kaken stå kaldt over natten.

Server kaken med frisk frukt og bær.

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s