Greske grillspyd, tzatziki og hot paprikasalat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Souvlaki er nok en av de mest kjente retter fra Hellas. Den kan lages av svinekjøtt, storfekjøtt eller lam. Denne utgaven er med lam. Nydelig å grille og server gjerne med tzatziki, hot paprikasalat eller ditt eget favorittilbehør.

Dette er min lille kombo, og blir nok aldri lei.
Fyr opp grillen og vent på naboen som kjenner duftene.

  • Lammekjøtt av plomme eller ytre. Beregn minimum 100 gr pr. person
  • 1 ss tørket eller frisk mynte
  • 1 ss provance krydder fra O&CO;
  • Saften av 1 sitron
  • 100 ml god olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • Småløk
  • vineddik
  • Salt og pepper
 
Bland alle ingrediensene sammen med kjøttet, som du skjærer i grove terninger. Gjerne i en plastpose. Mariner i minimum 30 minutter.
Tre på grillspyd sammen med småløk og grilles på grillen eller ovnen i 3-4 minutter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hot paprikasalat
3 store søte paprika. Div farger
2 chili
Frisk mynte
Frisk dill
Litt rødvinseddik
God olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper
 
Grill paprika og chili med skinnsiden opp. Bruk grillen, grillpanne eller stekeovnen. Grilles til skinnet er nesten svartsvidd og boblete
Legg til side og dekk bollen med folie. Etter 10 minutters tid kan du fjerne skinnet. Del paprika og chili i strimler. Ha over de øvrige ingrediensene og smak til med olje, eddik og salt og pepper.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tzatziki
3 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
1 agurk
½ ts salt
3 båter hvitløk
½ ts nykvernet pepper
Litt oregano
 
Får du tak i gresk yoghurt, trenger du ikke sile den, da den er mye tykkere enn yoghurt naturell.
Slå yoghurten i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time eller mindre…Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.
Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.
Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper og litt oregano.



Ovnsform(EVA Solo), boller og tekstil(Greengate) er fra Hansen&co;. En enestående, fantastisk butikk som byr på det beste innen kjøkkenutstyr, interiør, kopper og kar. Her finner du de kjente designmerkene samt puter, håndklær og sengetøy fra Lexington. Vipp-bøtter, GreenGate og NigellaLawson i fleng. Her kan man drømme seg bort, mens man skriver ønskeliste til bryllupet eller til helgen;)
Butikken er å finne i Markens gate, Kristinansand.
 
Oljer og Provance krydder er fra Oliviers&Co;. En nydelig butikk spesialisert på ekte olivenolje. Her får man alt fra ferske oliven, tapenader, ferskt olivenbrød og førsteklasses olivenoljer. Butikken er endelig å finne i Kristiansand, Kristians IV`s gate 15. Butikken tilbyr temakvelder for vennegjenger og kolleger. 
Ta turen for mer info.
 
Kjøtt er fra Slakter Jens Eide, Lillesandher kan du drømme deg bort i en fantastisk ferskvaredisk. Gourmetpølser, grillmat og ostedisk, er bare et lite utvalg av hva de har å tilby. Butikken er kåret for Norges beste chili og ostepølser. Ta turen!
Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Nå ble jeg inspirert til å lage en god salat til grillmat!Beste hilsen fra Superkokken 🙂

  2. ina sier:

    2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.noHvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s