Hamburgerbrød

IMG_6551

Hjemmelagde hamburgerbrød er herlig å ha liggende i fryseboksen.Særlig om sommeren når vi kanskje griller og spiser mer hamburger enn vanlig. Dette er en lettvint grunnoppskrift som du kan tilsette smak. Tenk så fantastisk å servere hamburgerbrød med ost, eller finhakket chili og hvitløk? Sett i gang. Lag dine egne!

  • 1 kg hvetemel
  • 5,5 dl melk eller vann
  • 50 gr smør
  • 50 gr honning eller sukker
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 25 gr gjær
  • Egg til pensling

Valmuefrø- og eller sesamfrø

IMG_6550Smuldre smøret i melet og bland i resten av ingrediensene. Spe med lunken melk. La deigen heve til dobbel størrelse. Rull 16 små boller, som du klemmer litt flate med hendene. La heve på bakepapirkledd stekebrett i ca. 30 minutter. Pensle forsiktig med egg og strø over ønsket frø.
Stekes midt i ovnen, 180 graderi ca. 20 minutter.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s