Sommeraioli

IMG_8422

Ingenting er som reker ute på sommeren.

Aioli er et fast følge. Hvorfor ikke ta aiolien et skritt videre? Hva med lodderogn, dill, chili og koriander?
Prøv deg fram og finn din egen sommerfavoritt. Her Får du en basic aioli som du kan leke deg med og tilsette hva du måtte ønske.
Her på bildet tilsatte  jeg sitronolje. S O M M E R, sier jeg bare!

Beregn 1 eggeplomme pr. person
  • Dijon sennep
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft
  • Litt vann
  • Hvitløk
  • Nøytral olje
Pass på at alle ingrediensene er romtemperert. Hvis ikke kan majonesen sprekke. Pisk eggeplommer lett sammen. Ha i sennep og hvitløk og spe i olje i en tynn stråle. Pisk og spe med mer olje. PISK!
Når du har fått ønsket mengde, kan du gjerne tilsette en teskje vann. Kun for å få litt lettere konsistens. Ha i litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Bildene inneholder produktplasseringer fra Allehaandle, Lillesand

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s