Hvitvinsdampede blåskjell på grillen

IMG_8437

Ta med deg grillrist, grillkull og gode råvarer ut. Gjør det enkelt og lag kveldens middag i parken, svaberget eller rett og slett i hagen.

Nok til 4 personer

  • 2 kg blåskjell
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 1 dl hvitvin
  • 150 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl hakkede urter som persille, gressløk, koriander og dill
  • 0,5 ss finkvernet, pepper
  • Litt frisk chili

Ta et stor ark med aluminiumsfolie og brett det dobbelt og form det så til en kurv.
Ha skjellene i kurven sammen med sitronsaft og hvitvin. Kjør mykt smør i en foodprosessor sammen med hvitløk og alle urtene.
Kjør sammen til et grønt smør. Dette kan du selvfølgelig også bare gjøre for hånd.
Legg smøret blant blåskjellene. Brett sammen kurven med alu-folie slik at posen blir ordentlig tett. Legg pakken på god varm grill og sett på lokket. Grill i fem-ti minutter til skjellene har åpnet seg og du har fått en aromatisk saus til blåskjellene.
Du kan selvfølgelig lage denne retten på en grill uten lokk. Da trenger pakken bare fem minutter lenger grilltid.
Server med godt brød til.

Tips: Det er også veldig godt med en skvett fløte i.

Bildene inneholder produktplasseringer fra Allehaande, LillesandIMG_8449

 IMG_8438

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s