Pavlova – la festen begynne!

pavlova1 Kaken som er oppkalt etter Anna Pavlova (1881-1931) var sin tids største russiske ballerina. Hun er blitt ekstra legendarisk fordi hun turnerte kloden rundt til strøk der ingen hadde opplevd ballett tidligere, med et ensemble som hun selv var leder av. Mange mener kaken har sin opprinnelse i New Zealand. Resten av historien vet ikke jeg, men en ting er sikkert, jeg vet veldig godt hvordan kaken lages, og ikke minst; spises! Den kan lages som én stor kake eller i mindre porsjonskaker. Konseptet er omtrent som pikekyss, altså marengs. Den perfekte marengsen for meg skal ha en sprø overflate med myk og seig kjerne som smelter på tunga. Lag gjerne bunnen dagen i forveien. Holder seg fint på kjøkkenbenken natten over Toppes med pisket krem, vaniljekrem og sesongens bær. La festen begynne!

  • 4 eggehviter
  • 1/2 ts salt
  • 250 gr sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts hvitvinseddik

Ha hvitene i en ren bolle og pisk stive. Tilsett salt og sukker. Vend inn siktet maizena og eddik. Fordel blandingen på bakepapir, og stek i ca 1 time, 160 grader. Hvis kaken blir fort veldig mørk, setter du en stekeplate øverst i ovnen. La bunnen avkjøle i ovnen med åpen dør.

Innlegget inneholder produktplassering fra Hanssen & co, Kristiansand.
 pavlova2

3 kommentarer Legg til din

  1. Herregud den kaken der er så GOD. Lagde den i miniformat i går til bursdagen i dag 🙂 Den ble en stor suksess kan man si 🙂 -Karina

  2. Ja, ikke mange kakene som slår denne;)

  3. Camilla sier:

    Like god som alltid! Nå blir det kake på jobb i kveld 🙂 Takk som deler oppskrift, denne er super!

Legg igjen en kommentar