De beste grillspydene

Grillspyd er rett og slett et must på grillen. Ha på poteter, kjøtt og grønnsaker. Så slipper du så mye tilbehør. Lag en god rømmedressing, guacamole eller kanskje en salsa, så er måltidet komplett.
Mat og forberedelser handler om planlegging. Skriv lister over gjøremål, innkjøp og ukens middager, så slipper du å innom butikken hver eneste dag. Og hva er vel mer kjedelig enn å være ferdig med middagen når klokka nærmer seg barne-tv. Du sparer altså tid og penger.
Lag grillspydene kvelden i forveien, så er det kun å grille dem når du kommer hjem fra jobb. Vips!, så har du resten av ettermiddagen fremfor deg:)
Grillspyd med svineplomme og annanas
  • Marinade/krydderblanding
  • Frisk chili
  • Hvitløk
  • Friske urter, (eks. persille, gressløk, koriander)
  • Olivenolje
  • Sitronsaft
  • Østersaus eller litt soyasaus
  • Salt og pepper
Skjær kjøttet i store biter eller terninger. Lag marinaden/krydderblandingen.
Finhakk og bland alle ingrediensene. Marinaden trenger ikke være så rennende. Bare pass på at det dekker kjøttet fint.
Hva du vil ha på er selvfølgelig valgfritt, men denne varianten har kun svinekjøtt, annanas, sjalottløk og paprika.
Grillspyd med lam og mynteolje
  • Marinade/kryddeblanding
  • Frisk chili
  • Hvitløk
  • Koriander, mynte, timian
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
Hvis man skal ha på amandinepoteter, kan det være lurt å koke dem i ca. 5 minutter. Da garanterer du at de er ferdige på samme tid som resten av kjøttet på spydet.
Ha på poteter, lam, løk og paprika. Rett før servering har du over rikelig med mynteolje. Fantastisk!
Grillspyd med scampi og chorizo
  • Marinade/kryddeblanding
  • Chiliolje og urtesalt
Skrell scampi, og ha over chilioljen og urtesalt. La trekke mens du kutter chorizo. Her kan du også ha på løk eller mer grønnsaker. Ha over sitronsaft like før servering.
Barnespyd med pølse og landbrød
  • Brød, landbrød, loff
  • Grillpølse, ostepølse eller krydderpølser
  • Små tomater
  • Olivenolje
Dette er faktisk et spyd som forsvinner like fort som de med spicy kjøtt. Her kan du variere og avansere med forskjellige gourmetpølser og godt brød.
Sprinkle over god olivenolje over brødterningene og grill. Supergodt.
Reklamer

7 kommentarer Legg til din

  1. Hei, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG helgespesial. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også: http://www.facebook.com/lesernesvg

  2. Anonymous sier:

    Og du skal få oss til å tro at de rå potetene blir stekte nok på samme tid som kjøttet er ferdig?Tørt og brent kjøtt blir det nok da ja…

  3. Anonymous sier:

    står jo at potetene bør kokes i 5 minutter før du legger de på grillen da..

  4. Heisan. Med Amandinepoteter er man ganske safe. De blir mye fortere ferdig enn vanlige store poteter. Hvis man er litt i tvil, koker man potetene i ca 5 minutter på forhånd. Enkelt og greit:)

  5. Anonymous sier:

    Tror ikke at jeg hadde tatt bryderiet med å koke potetene først. Ta alle poteter på et spyd og legg de inn først ca 5 min før midt på grillen, ikke under varmekilden, så koker de istendfor og grilles. Rett før spydene er ferdig legg potetene ut i varmen, grill de litt.

  6. Anonymous sier:

    Her var det mye godt! Men hur lenge ska lammekjøttet grilles? Bruker man det i en gryterett ska det ju trekke ganske lenge????

  7. Anonymous sier:

    Lammekjøttet trenger ikke mer enn 4-5 minutter på grillen. Når kjøttet er så mørt trenger ikke steketiden være lenge. Men det er jo veldig smak og behag. Bruk lam ytre eller plomme/flatbiff. Lykke til:)Tone, SpisDrikkLev

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s