Pølsebrød til turen

IMG_7356Hjemmebakte pølsebrød er litt overdådig spør du meg. Men hvis du spør meg en gang til, er jeg faktisk ikke så sikker likevel.

Har du gode pølser og tilbehør, er det jo ekstra stas hvis brødene er hjemmebakte. Saftige, sprø og metter godt. Denne gangen bakte jeg kun på fint mel. Hvis du vil ha en mer sunn og grovere variant, tilsetter du litt evt. litt grovbakstmel.
Server gjerne med gode grove pølser, sennep og stekt balsamicoløk. Snadder.

12 brød

  • 25 gr tørrgjør
  • 3 dl lunken melk eller vann
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss rapsolje
  • 150 gr sammalt hvete fin
  • 300 gr hvetemel

Bland alt det tørre og spe på med væsken, til du får en fin deig som slipper bollen. Dekk bollen med plast og la heve på et lunt sted i 45-60 minutter. Eller dobbel størrelse.
Del deigen i 12 emner og form til avlange pølsebrød. De skal være litt flate, slik at de ikke blir for høye etter heving.
La heve på bakepapirkledd stekebrett og etterhev i ca. 30 minutter. Pensle med egg, og dryss på frø. Stekes midt i ovnen, 225 grader, 10 minutter.

IMG_7360

Reklamer