Middag under halvtimen

IMG_6334-682x1024

Jeg er stadig på leit etter den enkle, raske hverdagsmiddagen. Og så bør den være sunn og veldig god.

 Jeg liker spesielt godt rotgrønnsaker. Gjerne alt-i-ett-form. Potet, pastinakk, gulrot og jordskokker har jeg brukt i denne retten.

Kuttet alt kjapt opp i terninger og sveipet over litt krydder og olje. Så toppet jeg det med store gode biter av Salmalaks og en sennepsaus. Middag for hele familien på en halvtime.

  • Salmalaks
  • Poteter
  • pastinakk
  • Jordskokk
  • Gulrot
  • Løk
  • Hvitløk
  • Salt og pepper
  • Olje
  • Sitron

Begynn med grønnsakene. Rens og kutt ønsket mengde grønnsaker i terninger. Ha alt over i en ildfast form. Finhakk hvitløk og ha over olje, salt og pepper og noen sitronskiver.
Stekes i ovnen på 225 grader, ca 25-30 minutter.
Imens grønnsakene stekes, kutter du opp ønsket mengde laks i terninger. Stekes kjapt i stekepanna med kun litt salt og pepper.

Nå kan du lage sennespsausen.

  • 2 ss majones. (Gjerne Hellmans majo….)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts Dijon sennep
  • salt og pepper
  • Dill
  • Sitronsaft
Ingrediensene blandes og piskes lett til en glatt saus. Tilsett finhakket dill og smak til med sitronsaften.
Anrett alt på et stort fat. Grønnsaker, laks og sennepsaus. Sprinkle over ekstra dill og sitron.

 

Reklamer