Toscansk valnøttpasta

IMG_8096Jeg kunne trengt et tørrvarelager. Et lite rom fylt til randen av gode krydder, oljer, linser og pasta. Så kunne jeg bare stått der og plukket fornøyelig ut dagens ingredienser. Men sånn er det nå ikke enda. Jeg får nøye meg med skuffer og skap på kjøkkenet.

Pasta er gøy, og det er noe jeg alltid må ha i hus. Mulighetene er så uendelig mange. Sånn som her. Få ingredienser og haugevis av smak. Ønsker du å ta denne retten videre, kan du ha i finhakket rødløk, chili, kylling eller bacon.  Prøv deg fram så briljerer du nok en gang på kjøkkenet.

Nok til 4 porsjoner

  • 50 gr pinjekjerner
  • 150 gr valnøtter
  • 2 ss brødkrumme
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • Flaksalt og kvernet pepper
  • 2,5-3 dl matfløte
  • parmesan
  • Litt valnøtter til servering

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Rist nøttene og brødsmuler i en tørr stekepanne. Mikse nøtter, brødsmuler, hvitløk, salt og pepper i en food prosessor. Kok opp fløten og slå den over nøtteblandingen.  Smak til med mer salt og pepperBland valnøttsausen med nykokt pasta og topp med nyrevet parmesan og litt valnøtter.

IMG_8087

Reklamer