Nystekte fiskekaker i dag?

den

IMG_6922-682x1024

Nystekte fiskekaker er like godt enten det er sommer eller vinter. Godt å ha på brødskiva, middag eller bare spise varme rett fra stekepanna med litt aioli og sitron.
Her står man fritt til å bruke hva man vil av type fisk. Det er en fordel at den er fersk pga bindemiddelet blir dårligere etter at fisken har vært fryst. Men denne gangen brukte jeg kun torskefilet, finhakket rødløk og gressløk. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, så har du middager i fryseboksen.  Perfekt for de travle ukedagene.

12-14 fiskekaker

  • 600 gr fersk fiskefilet
  • 2 ts salt
  • 1 dl melk
  • 1 dl matfløte
  • 1,5 ss potetmel
  • gressløk, dill
  • Nykvernet pepper
  • ½ rødløk

Det er veldig viktig at alle ingrediensene er kalde når man lager fiskekaker. Hvis ikke skiller farsen seg og blir vanskelig å jobbe med.
Ha fisken i en kjøkkenmaskin sammen med rødløk og urter. Kjør passe grovt. Ha så i salt, pepper, fløtemelk og potetmel. Kjør til en glatt masse. Du velger selvfølgelig selv hvor grove kakene dine skal være.
Bruk en spiseskje til å forme kakene inni hånda, før du har de forsiktig over i glovarm stekepanne.  Farsen blir ganske løs, så det er viktig at de får steke minimum
2-3 minutter på hver side.
Det kan være lurt å prøvesmake på første kake. Da finner du ut om du trenger mer salt og pepper.

Lykke til

IMG_6902

Reklamer