Blomkålsuppe – hverdagsfest

blomkålsuppe1

Blomkålsuppe er herlig hverdagsmat. Jeg har to varianter som du kan prøve deg på. Den gode gamle varianten med meljevning, og en litt mer spenstig variant med kyllingkraft og hvitløk.
Lag dobbel porsjon, så har du til neste dag også.
Server rykende varm med godt brød eller baguetter. Oppskrifter finner du HER

Til to store og 1 liten:

  • 1 blomkål
  • 3 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss smør
  • 1 liter kyllingkraft (Jacobs) eller vann
  • 2 dl melk
  • 2 dl fløte
  • salt og pepper
  • 1 ss sitronsaft

Garnityr

  • 1 pakke bacon
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 blomkål i buketter

Skjær blomkålen i grove biter og svisj den sammen med grovhakket løk og finhakket hvitløk i solsikkeolje og smør til blomkålen har fått en gyllen og fin farge, ca. 2 minutter på middels varme.
Ha på kyllingkraft, melk og fløte og la det koke på svak varme til blomkålen er mør, ca. 20 minutter. Mos det hele i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kok blomkålbukettene fra ett blomkål i suppa til de er møre, 5-6 minutter før suppa serveres.
Stek baconet sprøtt i olje og dryss det over suppa helt til slutt.

God gammeldags variant:

  • 1 liter vann
  • 1 blomkål
  • Mel til jevning
  • Salt og pepper
  • 1 buljongterning grønnsaks
  • Smør
  • Muskatt
  • Bacon

Kok opp 1 liter vann med buljong og blomkålhodet. Lag et kryss i stilken, så går prosessen litt fortere. Kok nesten ferdig. Blomkålen skal ha litt motstand. Ha kun blomkålen over på en tallerken.

Nå har du en buljongbase. Lag en meljevning, ved å ha mel og litt vann i en shaker eller et glass. Pass på så du ikke får klumper. Spe under omrøring til passe konsistens. La suppen koke opp i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskattnøtt. Ha i blomkålen og en klatt med godt smør. La suppen putre litt før du serverer den rykende varm.
I stedet for meljevning kan du fint bruke maizenajevning. Fungerer utmerket det også.

Reklamer