Lillesands beste matkasser

lil5
I fem dager har jeg slippet å tenke på handling, listeskriving og planlegging av middag.
Jeg har hver dag spist meg god og mett på økologiske råvarer levert på døra. Alt har kommet fiks ferdig levert med oppskrifter klare dag for dag.
– Er det noe for en matblogger da?, har jeg fått spørsmål om. I det lange løp, nei, selvfølgelig ikke. Men jeg liker ideen med dette konseptet. Det er ukedager vi har flest av, og mange sliter med å få tid til alt som skal gjøres, handles og planlegges. I tillegg skal vi lage gode og sunne middager som hele familien skal like. Dette har jeg nå  testet ut. Om det virkelig er verdt prisen, brukervennligheten, kvaliteten på råvarer og variasjonen av rettene. Den lille familien min kommer her med den smakfulle dommen.

Først litt om firmaet Lillesands Beste:
Lillesands Beste AS ble etablert i 2013. Bak konseptet står matentusiastene Mats Johansen og Cecilie Egeland. Deres store ønske og målsetting er å spre matglede, kvalitet og sunne matvaner til flest mulige middagsbord, og gjør det ved å levere matkasser med råvarer og oppskrifter til sunne, enkle retter, hjem på døra hver uke. Råvarene er fra lokale leverandører, og er i stor grad kortreist og økologisk. Etter første levering i november 2013, har kundene strømmet til og leveringsområde utvidet. Det er tydelig et kjærkomment tilbud for mange!

Vi valgte Familiekassen. Denne middagskassen består av gode råvarer, oppskrifter og fremgangsmåte, til tre eller fem supergode måltider, for to voksne og 1-3 små. Du kan velge selv om du vil ha kassene levert hver eller annenhver uke. I tillegg følger det med et lite oppskriftshefte med litt informasjon om råvarer og oppskrifter. Bestillingen gjør man enkelt på nettsiden deres, www. lillesandsbeste.no.

lil1Her er menyen vi fikk for uke 4:

 • Skikkelig digg sandwichburger, med øko søtpotet fra Grønnmat, førsteklasses kjøtt fra Eide og nydelig nybakt fra Kringleriet.
 • Fersk torsk fra Brygga, Superbra Risotto og bakte balsamicotomater.
 • Grønn & skjønn speltpasta, med laksespyd og gremolata.
 • Franskinspirert kyllinggryte med timian og rotgrønnsaker. Ukas dobbel (kun for 5-dagers).

lil3Plusser:

 • Oppskriftene var enkle med få ingredienser.
 • Rikelig med mat. Store porsjoner.
 • Ekstrem god kvalitet på alle råvarer.
 • Milde gode retter som de minste også likte.
 • Ingen middager tok mer en tretti minutter å lage.

lil2Minuser:

 • Oppskriftsheftet var litt uoversiktelig. Vi skulle ønske det hadde vært spesifisert hvilken dag man skulle ha eks. fiskerettene osv. Vi begynte på toppen av lista, og endte opp med å ha laksespyd den siste dagen.
 • Både Gremolata og al dente, er det ikke alle som vet hva betyr. Enkle punkt eller steg for steg i oppskriftene, hadde vært mer lettfattelig synes vi.

Konklusjon:
Alt i alt er vi utrolig fornøyde, og ikke minst mette. Råvarene var så gode at minstemann på fem år, heretter kun vil ha økologisk agurk. ( Han som før ikke likte agurk ) Og kyllingretten var noe av det beste han hadde spist. Som mamma og matblogger, vet jeg ikke helt hvordan jeg skal tolke dette, men alt i alt så er god og sunn mat det viktigste. Liker alle det de får servert, blir det god stemning rundt bordet, og det skaper gode minner og godt matvett.
Jeg kan med hånden på hjertet anbefale alle å prøve ut mat-på-døren-konseptet. Det er virkelig verdt det. Så kan man jo lese en matblogg eller to innimellom også da, naturligvis.

lil4

Reklamer