Tones baguetter

IMG_8100En favn nystekte, sprø baguetter er fantastisk!

Hyggelig følge til middagsselskapet, nistepakka eller lunsj. Eller hva med litt god spekeskinke, olivenolje og balsamico? Skyndt deg – det er snart helg.

  • 25 gr gjær – tørr eller fersk
  • 3 kopper lunkent vann
  • 0,5 kopp olje
  • 1 klype havsalt
  • 100 gr durumhvete – kan sløyfes
  • 400 gr hvetemel

Rør ut gjæren i lunkent vann og bland med olje salt og melet. Elt til deigen slipper bollen fint. Dekk til bollen med plast og la heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Form deigen til tre baguetter. Snitt dype fine snitt, før du hever dem på stekeplata i ca 30-40 minutter. Stekes midt i ovnen180 grader, 35-40  minutter. Bruk varmluft hvis du har.

IMG_8111 IMG_8124

 

Reklamer