Grønn ertesuppe

 

IMG_6479

Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper.

Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best. Perfekt til termosen på tur, eller som middag med godt brød til. Her har jeg toppet med brødkrutonger. Her skal det være nok til 4 personer.

  • 2 ss olivenolje
  • 1 purre, i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liter grønnsaks- eller kyllingkraft
  • 1 hodesalat, finsnittet
  • 125 gr grønne erter
  • 1 ts sukker
  • 20 mynteblader
  • Parmesan
  • Salt og pepper

Ha olje, purre og hvitløk i en stor gryte. Fres blankt. Tilsett kraft, salat og erter. La småkoke i 15 minutter. Ta gryta av varmen og ha i sukker og mynteblader. Kjør suppa med en stavmikser til en glatt konsistens. Hvis du vil ha litt mer kremet konsistens, tilsetter du en skvett fløte.

Server suppa rykende varm med krutonger, nyhøvlet parmesan, salt og pepper.

Reklamer