Helkornsputer

IMG_7184Det er så befriende å ha hjemmelagde rundstykker i fryseboksen. Perfekt når vi er tomme for brød til nistebokser og frokoster.

Disse fullkornsputene er proppet med mye fibersnadder du garantert blir god og mett av. Sett av en regnværsdag til baking, så har du nydelige frokoster, kveldskos og nistepakker i boks.

ca 24 stk

  • 50 gr gjær, fersk eller tørr
  • 8 dl lunket vann
  • 4 ss olje
  • 2 ss honning
  • 1 dl helkorn. Legges i bløt i ca. 2 minutter i litt vann.
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 3 dl sammalt grov rug
  • 3 dl havregryn
  • 2 ts salt
  • 12 dl hvetemel eller mer…

Bland alt det tørre med gjæren. Spe på med lunket vann. Deigen skal være klissete og uhamskelig å jobbe med. La heve i minimum 30 minutter.
Ha deigen over på melet bakebord og del i to leiver. Rull to store pølser som du kutter i trekanter. Se bildet under. La etterheve, før du steker dem midt i ovnen, 225 grader i ca. 14 minutter. Du velger selv om du vil pensle dem og strø på litt ekstra frø før steking. .

IMG_7161

Advertisements