Varmende gulrotsuppe

IMG_7386 Innekos og stearinlys. Tida er inne for å ta fram de store grytene og lage store måltider. Det liker jeg. Spesielt er supper genialt for ukedager. Da kan man lage opp dobbel porsjon, så han man noe å varme opp til neste dag.

  • 1 ts hele korianderfrø
  • ½ ts sennepsfrø
  • 1 ts karri
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 mellomstore gule løk
  • 500 gr gulrøtter
  • Finrevet skall av 1 lime
  • ca. 1,5 liter kraft. Grønnsak eller kylling
  • Saften av 1 lime
  • Rapsolje, salt og pepper

Knus koriander og sennepsfrø i en morter så fint som mulig. Varm opp litt rapsolje i en stor gryte, og fres korianderfrø og sennepsfrøblandingen lett.
Tilsett ingefær, hvitløk, løk, gulrøtter og limeskall. Stek til løken blir myk. Tilsett kraften og la suppen koke opp. Kok så videre på lavere varme i ca. 30 minutter. Til gulrøttene er møre.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Server suppen rykende varm toppet med litt finhakket koriander og en ”dæsj” youghurt naturell.

Reklamer