Eltefrie ciabatta

 

eltefrie ciabatta1

Ok, så innrømmer jeg det. Jeg er hektet på No-knead-bread-hysteriet. Deigen skal heve i minimum tolv timer, minimalt med gjær, og bakes enkelt ut neste morgen evt. Resultatet er knasende godt brød som mer eller mindre har laget seg selv.

Denne gangen har jeg laget ciabatta. Mulighetene er mange med dette brødet italienerne kaller for tøffel.
Brødet bakes og tilberedes på utallige måter, og hver region har sin egen smak, meltype og tekstur. Å bake ciabatta som en ekte italiener, trenger ikke være så vanskelig.

  • 400 gr. Hvetemel eller durumhvete
  • 100 gr. Sammalt hvete grov
  • ¼ ts tørrgjær
  • 1 ½ ts salt
  • 4 dl vann
  • Litt mel til utbaking

Bland alt lett sammen i en bolle. La stå lunt på kjøkkenbenken i ca. 12 timer.
Hell deigen ut på melet bakebord. Brett deigen noen ganger, for å få resultatet luftig. Dette er veldig klissete. Del kjapt opp til åtte rustikke emner, som stekes i 15-20 minutter, 200-220 grader. Ovnen skal ikke forvarmes.

Reklamer