Knekkebrød med havsalt

IMG_7495
For et par år tilbake var hjemmelagde knekkebrød en stor hit. Kall meg gammeldags, men den hiten er ikke over for meg ennå. For det første så er det ufattelig enkelt å lage, og for det abdre, så er de gode OG sunne.Denne oppskriften bruker jeg som en basis. Har jeg litt gode nøtter eller rosiner i skapet, tilsetter jeg det i tillegg. Strø over litt havsalt til slutt, så er du der. Tilbake på hitlista.
  • 3,5dl grovt rugmel (valgfritt)
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl mandler
  • 3,5dl havregryn
  • 1,5dl sesamfrø
  • 2dl solsikkekjerner
  • 0,5dl linfrø
  • 1dl havrekli
  • 7dl vann
  • Maldonsalt
Bland alle ingredienser og fordel  tynt på to langpanner. Bruk gjerne silikonbakepair eller det brune bakepapiret. Da er det enklere å løsne knekkebrødene etter steking.
Stekes på 190 grader med varmluft. Her går det an å steke begge brettene på samme tid.
Etter 10 minutter skjærer du ut ønsket mengde og fasong på knekkebrødene. (pizzahjul er tingen..)
Stek videre i ca. 30 minutter.
Avkjøles i ovnen med åpen dør. Jeg oppbevarer dem kun i litt matpapir. Da holde de seg fine og sprø.
Jeg brukte en liten rund kakeform. Restene som ligger igjen på brettet er perfekt til musli. Oppbevar på glass.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s