Aioli

IMG_7152
Her må det piskes! Det går fint an å piske en majones for hånd med en god ballongvisp. Men skal man bli ferdig på null, komma, niks, bruker man en håndmikser eller lignende. Poenget er at det er viktig at oljen blir vispet godt inn fra starten av.
Skal du bruke aiolien til eks skalldyr, er det snadder med ekstra mye sitron og dill. Skal du lage aioli til hamburere, er det godt med chili, kapers eller sylteagurk. Prøv deg fram, så har du snart din egen vri på den.
Beregn 1 eggeplomme pr. person
  • Dijon sennep
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft
  • Litt vann
  • Hvitløk
  • Nøytral olje
Pass på at alle ingrediensene er romtemperert. Hvis ikke kan majonesen sprekke. Pisk eggeplommer lett sammen. Ha i sennep og hvitløk og spe i olje i en tynn stråle. Pisk og spe med mer olje. PISK!
Når du har fått ønsket mengde, kan du gjerne tilsette en teskje vann. Kun for å få litt lettere konsistens. Ha i litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.

 

Reklamer