Tabbouleh – couscous

couscos1

Tabbouleh har sin opprinnelse fra Midt-Østen, og passer godt til stekte og grillede retter. Hovedingrediensen i tabbouleh er bulgur eller couscous, som fremstilles av durumhvete som kokes, tørkes og knuses. Bulguren tilsettes tradisjonelt persille, mynte, tomat, vårløk, sitronsaft og olivenolje. perfekt følge til all fisk og kjøtt.

4 dl svellet, couscos

  • 2 dl  hakket persille 
  • 1 krukke frisk mynte, fint hakket
  • 2 dl  hakket koriander
  • 10 perletomater
  • 1 rødløk
  • 1 avokado

Dressing

  • 2 ss friskpresset sitronsaft
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamico
  • 1 ts Brun Farin
  • 1 revet hvitløksbåt
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts grovmalt svartpepper

Kok couscos som angitt på pakken. Alltid dobbelt så mye vann som gryn. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Legg de øvrige ingrediensene i en bolle og hell over dressingen. La stå kaldt, eller serveres lun.

Klikk HER for en nydelig marokkansk rett med couscoussalat

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s