Rustikke brødpinner på grillen

IMG_6726

Det som er litt gøy, er å kunne gi gjestene sine litt ventesnack mens vi griller. Server med små skåler fylt med god olivenolje, balsamico, havsalt, oliventapenade, eller bare en hvitløksaioli. Det virker hver gang, og gjestene dine vil be på sine knær om å få bli for alltid.

Disse brødpinnene er nesten som italienske grisini. Vanligvis er ekte grisini rundt 20 cm lange, og noen er opptil 70 cm. Men du bestemme selv hvor lange du vil at de skal være, og hvordan du vil de skal smake.

Grunnoppskrift til ca. 24 stenger

  • 25 gr gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 6-7 dl hvetemel
  • 2 ts salt
  • 5 ss olivenolje
  • Grovt salt, sesamfrø eller valmuefrø til topping

Bland ingrediensene på vanlig måte, elt deigen og la heve i minimum 30 minutter. Kjevle deigen til en stor firkantet leiv og bruk et pizzahjul for å kutte lange staver. Tvindle stavene, sprinkle over litt olivenolje, salt og frø. Grilles på direkte varme til de er sprø og fine.

IMG_6502 IMG_6506

Reklamer