våryr

den

vår1

Det er vår i lufta. Bjørka skal sprettes, og det spirer så smått i li og hei. Lystene er på topp. Friske grønnsaker. Deilige råvarer som får oss i vårsteming. her kommer noen småretter som kan sette seg i vårstemning på sekunder. Bruk de som enkeltstående retter eller flotte deg med hele menyen. Lukk øynene, len deg tilbake. Sommeren er på vei.

Lam med myntesalsa

  • 1 liten agurk, hakket
  • 2 ss finhakket rødløk
  • 2 ss god balsamicoeddik
  • 1 ss olivenolje
  • ca. 2,5 dl mynteblader
  • 1 ss sukker
  • 1 ss olje
  • 12 små lammekoteletter
  • Salt og pepper

Server med ovnstekte søtpoteter
Salsa: Bland agurk, rødløk, eddik og olje i en liten bolle. Finhakk mynte, og når du er halvveis i hakkingen, stør du sukker på dem. Ha mynte og sukker i bollen og rør det inn i salsaen.


Varm olje i en grillpanne. stek kjøttet i ca. 2-3 minutter på hver side. Avhengig av tykkelsen. Dryss på salt og pepper. La hvile før servering.

IMG_5605
Sashimi
Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av tynne skiver rå fisk eller andre sjødyr og som serveres med tilbehør som for eksempel wasabi, syltet ingefær og soya. her er min versjon som får våren i hus.

ca 4 personer

  • 1 Salmalaks
  • Frisk koriander
  • ca. 2 dl soyasaus (salt type)
  • 1 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rødløk 
  • Sesamfrø, ristet i pannen
  • 1 lime
Skjær laksen i små biter og la stå kaldt mens du lager marinaden. Til marinaden blander man hakket koriander, rødløk, hvitløk, chili, sesamfrø og saften av lime. Blandes sammen med soyasausen. La stå litt kaldt før du tilsetter laksen.
 
Jeg bruker en liten metallform til anretningen. Men her er det kun fantasien som setter grenser for hva du vil gjøre.
Server med avocado, lime og toast.

IMG_5638

Pasjon-kick

En smothie som gir et hvert måltid en frisk avslutning. Proppet full av vitaminer og med en snert av chili. Passer også perfekt til frokost.

  • 1 stk banan – i biter, gjerne frossen
  • saften av 1 stk appelsin
  • 1 ss honning
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 2 g rød chili (en liten bit)
  • 2 blad frisk sitronmelisse
Legg alt i mikseren og kjør til alt er moset. Smak til og server umiddelbart med et par blader av sitronmelisse til pynt.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s