Tom Yum – ta knekken på basillene!

Høsten er kommet for fullt. Vinden uler rundt vinduer, og man kjenner kulda krype inn over dørstokken. På med ullsokker, store skjerf og varmt i koppen. Rykende varm og sterk Thai suppe. En av mine absolutte favorittsupper. Tom Yum. Tar knekken på kulda og innkommende forkjølelser.
For å gi suppa et ekstra løft, kan man tilsette nudler og eller scampi. Da metter den litt ekstra også.
Tom yum-suppa skal nemlig smake salt, surt og sterkt. Så smak deg fram med limesaft og fish sauce
(Nam Pla) 

2 kyllingfilet
1 rødløk
3 vårløk
1 Pak choy kål
100 gr bambusskudd
1 boks vannkastanjer
1 dl olje
1 lime
1 boks kokosmelk
1 chili
1 ss fersk ingefær
2 fedd hvitløk
1 stk sitrongress
1 neve koriander
1 ss fish sauce
1 ts sesamolje
ca. 5 dl kyllingkraft

Kutt kylling og grønnsaker i strimler. Finhakk, ingefær, chili og hvitløk. Ha sitrongress snittet i grove biter. Disse kan være greit å ta ut av suppen før servering. Konsistensen er treaktig.
Fres grønnsaker og kylling i en stor gryte med oljen. 
Tilsett kokosmelken og spe med kraften til passe konsistens. Ha i lime, sesamolje og fish sauce. La putre i ca 15 min.
Server med nudler, scampi og rikelig frisk koriander.

 

Reklamer

4 kommentarer Legg til din

  1. Hønsehuset sier:

    FANTASTISKE bilder!! Gleder meg til fortsettelsen… Klem

  2. Høres ut som gode smaker sammen!! Jeg spiser ikke kjøtt/kylling, men kan kanskje bruke denne oppskriften med fisk også??

  3. Tryllehuset sier:

    Denne her tror jeg sannelig jeg må prøve… 😉 Hørtes veldig god ut ja!Fine bilder!Kathrine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s