Søte cookies med hvit sjokolade, valnøtter og fiken

Denne gangen er det duket for nok et gjesteinnlegg. Anne Siri Moe fra Arendal, viser her to oppskrifter som vil gi deg vann i munnen. Fantastisk fine å gi som en liten gave også. Nyt bildene, og bli inspirert!
(27 stk)
110 g smør
160 g hvitt sukker
75 g brunt sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1,5 ss kakao
125 g hvetemel
100 g havregryn som kjøres i foodprocessor (til halvgrovt)
100 g mørk kokesjokolade
100 g hvit sjokolade
150 g dl valnøtter
3 store tørkede fikener, delt i små biter.
Del smøret i biter og la det bli mykt i en bakebolle. Sett den gjerne i
varmt vann. Rør smør og sukker til det blir jevnt, tilsett egget. Bland i
mel, malte havregryn, salt, bakepulver, kakao, natron og vaniljesukker og
rør det jevnt. Hakk sjokoladen og valnøttene i foodprocessor slik at du
får noen små og noen større biter. Bland dette i deigen, og form små
baller som fordeles på tre stekebrett, 9 på hver. Da har de plass til å
flyte litt utover. Stek midt i ovnen på 190 grader i 10 minutter, og la
dem avkjøles på rist.Siden det skulle være en gave, pyntet vi kakene med et lett melisdryss,
sjokoladeroser og gullkuler. Vi laget også en eske av gullkartong som ble
foret med silkepapir. Arbeidstegning til forskjellige typer esker finnes
på nett – men om ikke du skulle ha helt dagen for eskebretting er det mye
fint å få kjøpt av esker, bokser og glass. Alle som får disse kakene
kommer til å be om oppskriften.

 

PIKEKYSS MED VANILJEKREM OG RIPS

– En gave som må spises samme dag. Ulempen ved dette, oppveies ved at dette
er en veldig, veldig god dessert!

4 eggehviter
250 g sukker (helst finkornet)
Noen dråper lime

3 dl kremfløte
1 beger vaniljekesam

Bær, rips passer perfekt som en frisk motvekt til det søte.

Lag marengs av 4 eggehviter og 250 g sukker, som piskes til det en blank og
helt stiv marengsmasse. Det er viktig at visp og bolle er helt rene og
fettfri, tørk gjerne over med eddik. Tilsett noen dråper lime, og fordel
i små topper på et bakepapirkledt stekebrett. Vi liker bedre at de ser
litt røffe ut, enn å bruke sprøytepose – men det går også an. Stek
midt i ovnen på 100 grader i 1,5 time, eller til de er tørre utenpå og
seige inni.

Visp 3 dl kremfløte og rør inn et beger vaniljekesam.

Når desserten skal spises, fordeles marengsene enten på
porsjonstallerkener eller på et stort fat, sammen med vaniljekremen og
masse rips. Siden dette skulle være en gave, pakket vi marengsene i
cellofan med sløyfe, og fylte krem og bær på glass.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s