Hjemmelaget iskrem – en vinner!








































Har du smakt hjemmelaget is? Ikke? Da har du store ting i vente!
Det er ingen kunst å lage sin egen iskrem. Ikke så lenge du har nok egg og fløte i hus;)
Bland alle ingredienser, og la fryseren gjøre jobben.

8 eggeplommer
150 g sukker
5 dl Kremfløte
1 vaniljestang










































Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Helles over i brødformer og frys! 
Server denne isen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade osv.
Denne varianten toppet jeg med kokos.
Noen sverger til å koke en sukkerlake med vaniljestangen, sukker og vann. Dette er fint mulig og gjøre her også, men skal du gjøre dette kjapt og greit, er denne varianten like god;)
Lykke til og ha det gøy!


Reklamer

8 kommentarer Legg til din

  1. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG.

  2. Anonymous sier:

    Ser lekkert ut det her! Fulgte linken; så grattis med forsidestoff:)!Nam Nam

  3. Anonymous sier:

    WOW!JEG TROR JEG PRØVER.SER GANSKE BAR UT.MEN, ER DET IKKE BEDRE Å KJØPE??????????JAJA.

  4. spisdrikklev sier:

    Jeg syntes du skulle prøve! Kan ikke sammenlignes;)

  5. Ugla sier:

    Jeg elsker hjemmelaget is. Fordelen er at den blir så smakssterk at man spiser mindre også 🙂

  6. Anonymous sier:

    Må man ikke røre og sånnt i den slik at det ikke dannes slike iskrystaller?

  7. Jeg har et dumt spørsmål, men uklarheten min hindrer meg i å lage iskremen, så her er spørsmålet: Skal frøene bare mixes inn i ismixen? Vil det løsne opp? Og skal man bruke vaniljestangen opp i og? Jeg har aldri brukt eller sett en vaniljestang, og har så lyst til å lage is! Tusen takk :)Marianne

  8. Anonymous sier:

    Ja dÆr kom den igjen! Denne isen har æ prøvd å lagd mang en gang,men det går nu lux til hælv… vær gang!!!æ skjønner ikje ka æ gjør galt. Mormora mi hadde forræsten rosina i,æ lika ikje rosina,men ellers va den bra.Mvh.feskarlars.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s