Vårens blomkålsuppe – lenge leve!

Den norske blomkålen er på vei! Trenger jeg å si mer?

Nyt suppen med sprø baconterninger, godt brød og gjerne litt pesto. Her får man et fullverdig, himmelsk hverdagslig måltid som passer for store og små.

ca. 4 personer. Dobler du, får du kveldsmat også…

  • 1 liter vann
  • 1 blomkål
  • Mel til jevning
  • Salt og pepper
  • 1 buljongterning grønnsaks
  • Smør
  • Muskatt
  • Bacon

Kok opp 1 liter vann med buljong og blomkålhodet. Lag et kryss i stilken, så går prosessen litt fortere. Kok nesten ferdig. Blomkålen skal ha litt motstand. Ha kun blomkålen over på en tallerken.

Nå har du en buljongbase. Lag en meljevning, ved å ha mel og litt vann i en shaker eller et glass. Pass på så du ikke får klumper. Spe under omrøring til passe konsistens. Kok opp og smak til med salt, pepper og revet muskattnøtt. Ha i blomkålen og en klatt med godt smør. La suppen putre, (mens du dekker bordet eller bretter siste haugen med tøy….)

Server med sprøstekte baconterninger og godt brød. Gjerne med pesto. Det kaller jeg vårmat:)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s