Marokkansk kylling med couscousdigg

Er du verken forelsket eller nyforelsket, så blir du det garantert etter å ha vært en stund i Marokko. Det vil si, spist denne retten.
Denne mystiske smaksbomben vil få hjerte ditt til å banke litt fortere!
Når duften av av koriander, mynte og cummin sprer seg i huset, gjør det noe med meg. Tiden står litt stille da. Bare vent, så skal du se!
4 personer4 stk. KyllingfiletMarinade

  • 1 1/2 dl friskpresset sitronsaft
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 ss Lys Sirup og tilsett 1 ts revet ingefær
  • 2 ts Harissa krydderblandning (se oppskrift under)
Bland sammen ingrediensene til marinaden i en tykk plastpose. Legg i kyllingfiletene og knyt igjen posen. Rist. La hvile i kjøleskap i 1 time. Har du ikke 1 time, så er det ingen krise:)
Filetene steker du i stekepanne i ca 2-3 minutter på hver side. ta av platen, ha på lokk og la ettersteke i ca 10-12 minutter. 

Harissa krydderblanding

  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss chiliflakes eller 2–3 røde pepperfrukter
  • 1 ss grovmalt svartpepper
  • 1 ss salt
  • 1 ss Brun Farin
  • 5 revne hvitløksbåter
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1/2 dl kokende vann
Kjør alle ingrediensene i en mikser eller morter til en grov masse. Hell over i en glasskrukke eller skål og oppbevar den i kjøleskapet.
Passer perfekt til marinering av alle typer kjøtt. Perfekt til grilling!
Denne krydderblandingen blir man fort litt hekta på;)
………………………………………………………………………………………………………………

Tabbouleh
4 dl svellet, couscos

  • 2 dl  hakket persille 
  • 1 krukke frisk mynte, fint hakket
  • 2 dl  hakket koriander
  • 10 perletomater
  • 1 rødløk
  • 1 avokado


Dressing

  • 2 ss friskpresset sitronsaft
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamico
  • 1 ts Brun Farin
  • 1 revet hvitløksbåt
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts grovmalt svartpepper
Kok couscos som angitt på pakken. Alltid dobbelt så mye vann som gryn. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Legg de øvrige ingrediensene i en bolle og hell over dressingen. La stå kaldt, eller serveres lun.
Agurksalat
  • 2 dl mager naturell yoghurt
  • 3 dl frisk agurk i terninger
  • 1 dl finhakket gul løk
  • 2 ss finhakket, frisk mynte
  • revet skall av 1 sitron
  • 1 ts Melis
Bland sammen alle ingrediensene. Sett kaldt før servering.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s